Boremaskiner

 1. Ulike chucktyper for batteridrevne skrutrekkere og batteridrevne driller

 2. 1) Nøkkelchuck

  Sett vanlige borbits inn i chucken, som du deretter kan stramme eller løsne med en nøkkel. Med nøkkelen kan du stramme borbitsen godt, men dette systemet er ikke særlig praktisk og du må passe på å ikke miste nøkkelen.
 3. 2) Dobbelmansjett-chuck uten nøkkel

  Du må bruke begge hendene for å betjene en dobbelmansjett-chuck uten nøkkel. Du tar godt tak i en del av chucken med den ene hånden, mens du vrir på den andre delen med den andre hånden for å løsne eller stramme den.
 4. 3) Selvspennende chuck uten nøkkel

  Dette er det mest praktiske alternativet siden det kan betjenes med bare én hånd, slik at den andre hånden er ledig til å holde verktøyet eller tilbehør.
 5. 4) En SDS-chuck

  Dette chucksystemet finnes bare for rotasjonshammere, og fungerer bare med spesielle SDS-borbitser. Disse borbitsene er svært enkle å sette på plass. Hvis du ønsker å bore i tre og metall med vanlige bits, trenger du en spesiell «SDS+»-adapter.
 6. 5) Sekskant-tilkobling

  Batteridrevne skrutrekkere er vanligvis utstyrt med en sekskantet magnettilkobling. Sekskant-tilkoblingen for batteridrevne slagskrutrekkere fungerer litt annerledes. Du trekker chucken fremover og fester utstyrstilbehøret. Deretter kan du slippe chucken. I begge tilfellene trenger du ikke ekstra verktøy for å feste tilbehøret.