Multisliper

  1. Hvordan få best mulig sliperesultat

    Kvaliteten på sliperesultatet avhenger av ulike faktorer. Det er f.eks. viktig å erstatte slitte slipepapirark i god tid. Og, vi ville aldri anbefale å bruke samme slipepapirark for tre og metall. Du bør også ta kornstørrelsen på slipepapirarkene i betraktning.
  2. Slå på multisliperen før slipeflaten kommer i kontakt med arbeidsstykket. Før verktøyet langs arbeidsoverflaten parallelt med den, ikke i vinkel med den, for å unngå skjemmende slipemerker.
  3. Det er også viktig å ikke bruke for mye press når man sliper. Hvis du trykker for hardt på slipemaskinen blir resultatene dårligere, slipepapirarket slites fortere og det er mer slitsomt for deg enn nødvendig.
  4. Du kan også justere hastigheten på noen multislipere. Dette er en stor hjelp til å få gode resultater med ulike materialer. For å finne riktig hastighet for jobben det er snakk om, kan du teste verktøyhastigheten på et stykke avfallsmateriale før du starter.
  5. Multisliperne leveres med ulike forlengelsesstykker. Alt i alt er det viktigste at man bruker det riktige forlengelsesstykket for jobben som skal gjøres.