Elektriske sager

 1. Hvilken sag skal brukes til hver jobb?

 2. = Hurtighet
  = Presisjon
  = Sage kurver
  = Sage rett
  = Sage på vanskelig tilgjengelige steder
 3. 1) Stikksag

  En stikksag er den mest allsidige sagen. Den skjærer nøyaktig langs både rette linjer og kurver. Særlig ved skjæring av kurver er stikksag det beste alternativet. En stikksag kan bruke en mengde forskjellige blader som er optimalisert for ulike materialer, presisjon, hastighet og kurver. Eksempler på materialer som kan skjæres er tre, metall, plast, gips, laminat og til og med keramiske fliser.
 4. 2) Sirkelsag

  En sirkelsag brukes som regel til rask, nøyaktig skjæring av rette linjer. Den utmerker seg med lange kutt i tykkere materialer. Sirkelsager brukes stort sett til treverk, men de kan også skjære i andre materialer – i enkelte tilfeller ved hjelp av et spesielt sagblad. Noen av de vanligste materialene som kan skjæres i med en sirkelsag er sponplater, kryssfiner, bjelker, parkett og underlagspaneler.
 5. 3) Sabelsag

  Sabelsag brukes stort sett til grovskjæring, beskjæring og rivningsarbeider. Det finnes forskjellige typer blader til spesifikke jobber, slik som tre og metall.
 6. 4) Universalsag

  En universalsag er perfekt til saging i ulike materialer – du trenger bare ett verktøy til mange forskjellige materialer. Verktøyet brukes til treverk, fliser, laminat, aluminium og plast. Den sager helt rette linjer, og er dessuten velegnet til innstikkskjæring. En universalsag kan brukes med ulike sagblader, slik som diamantskiver, HSS-blader og hardmetallblader. Slike sagblader fås kjøpt i de fleste byggevarebutikker.