Slik velger du riktig gressklipper

72% of 100%

Regelmessig plenklipping er nøkkelen til å få en vakker og sunn gressplen. Men hvordan velger du den beste gressklipperen til plenen din? Vår veiviser hjelper deg.

 1. Den beste gressklipperen for en liten gressplen

  En manuell gressklipper eller skyveklipper drives ved at du dytter den istedenfor at den bruker strøm. Bladene er montert i en sylinder, som roterer når du skyver gressklipperen. Dette gir et jevnt og nøyaktig resultat. Den kompakte designen gjør at du enkelt kan manøvrere en manuell gressklipper rundt ting på plenen. En manuell gressklipper tar også veldig lite plass når den oppbevares.

 2. Den beste gressklipperen for små og mellomstore plener.

  En elektrisk gressklipper har en strømkilde, noe som gjør den veldig enkel å manøvrere. Elektriske gressklippere er vanligvis enkle å manøvrere rundt gjenstander på plenen. Og de fleste elektriske gressklippere har en praktisk oppsamler eller sekk som samler opp gresset. De er støysvake, og de er tilgjengelige i energieffektive modeller. I tråd med EU-lovgivningen leveres de fleste elektriske gressklippere med en kort ledning, og derfor trenger du en skjøteledning.

  Det finnes også batteridrevne gressklippere og robotgressklippere. De koster vanligvis ganske mye mer.

 3. Den beste gressklipperen for mellomstore til veldig store gressplener.

  En bensindrevet gressklipper brukes ofte på større gressplener. Det er også en veldig praktisk løsning hvis det er langt til nærmeste stikkontakt. Bensindrevne gressklippere er kraftigere og tyngre enn elektriske gressklippere, og de er ofte ganske mye større også. En bensindrevet gressklipper er ikke like miljøvennlig, siden den slipper ut eksos. Du kan også velge bensindrevne sitteklippere, som er laget for større gressplener på over 500 kvadratmeter.

 4. Velg ønsket klippebredde

  Gressklippere er tilgjengelige med ulike klippebredder. Som en tommelfingerregel kan vi si at jo bredere gressklipper, desto kortere tid tar jobben. Når du skal bestemme riktig klippebredde, bør du også tenke på hvor stor plenen er. 

  Liten til mellomstor gressplen
  Her vil klippebredde på 29–33 cm være tilstrekkelig. Dette er ofte lettere og mer kompakte gressklippere som er enklere å manøvrere og sette bort etter bruk.

  Mellomstor til stor gressplen
  Her vil klippebredde på 38 cm være tilstrekkelig.

  Stor til veldig stor gressplen
  Her bør du velge klippebredde på 38 cm eller mer.

  Hvis du har en stor gressplen med mange trær eller busker, kan smalere klippebredde være mer praktisk.

 5. Justerbar klippehøyde

  De fleste gressklippere lar deg justere klippehøyden. Når du gjør det, øker eller reduserer du avstanden mellom knivene og bakken slik at gresset klippes i helt riktig høyde. Enkelte gressklippere lar deg velge nøyaktig den klippehøyden du ønsker, mens andre lar deg velge mellom standardhøyder.

 6. Strøm

  En gressklippers kraft og hastighet oppgis vanligvis i watt og antall omdreininger per minutt. Jo mindre plenen er, desto mindre kraft trengs det vanligvis for å klippe den. Derfor er elektriske gressklippere tilgjengelige i utgaver med 500 watt, men også i utgaver med 1300 watt. Bensindrevne gressklippere er vanligvis kraftigere enn elektriske, noe som gjør dem velegnet til større gressplener.

 7. Samle opp gress

  Noen gressklippere etterlater det avklipte gresset på plenen. Du må rake opp gresset, noe som kan ta lang tid hvis du har en stor plen. Derfor har mange gressklippere en oppsamler eller sekk som samler opp gresset. Da sparer du mye tid og arbeid.

 8. Bioklipping

  En bioklipper er et annet alternativ. Denne typen gressklipper kutter gresset til små biter og distribuerer det jevnt over plenen. Dette forhindrer at bakken tørker ut og gir dårligere vekstvilkår for sopp. Gresset danner en kompost som blir en naturlig kilde for næringsstoffer for plenen.

 9. Gresstrimmer

  En gresstrimmer er en praktisk løsning når du skal renske opp langs vegger, gjerder og blomsterbed – eller når du skal pynte opp kantene av plenen. Kort sagt alle steder hvor du ikke kommer til med en vanlig gressklipper. En gresstrimmer er også det perfekte valget når du skal klippe små og ujevne gressplener.

  Mindre kraftige gresstrimmere er velegnet når du skal trimme kantene av gressplenen, mens de kraftigere modellene kan brukes til å kutte ned ugress og kraftigere og høyere gress. Gresstrimmere har plastkniv eller nylontråd. Den store fordelen med nylontråden er at hvis den går i stykker, mister du bare litt tråd. Tråden kan mates ut enten automatisk eller manuelt.

  .

  Du bør alltid bruke vernebriller, langbukser og heldekkende sko når du arbeider med en gresstrimmer.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Slik velger du riktig gressklipper

3.6
3.6 of 5

154 totalt

 • 5
  67
 • 4
  34
 • 3
  13
 • 2
  6
 • 1
  34