Skifte ut en dusjkran

70% of 100%

Hvis den gamle dusjkranen din må skiftes ut, kan du lett gjøre det selv.

 1. Steng vannet

  Først må du stenge hovedstoppekranen. Den befinner seg vanligvis rett foran vannmåleren. Åpne deretter kranene, og vent til det ikke kommer mer vann ut av dem.

 2. Fjern kranen

  For å fjerne dusjkranen må du først løsne begge rosettene. Under disse befinner det seg S-formede rørstykker. Løsne sikringsmutterne eller -ringene, og så kan du fjerne den gamle kranen.

 3. Montere et blandebatteri med to rør

  Dusjkraner er vanligvis festet til veggen på de to vannrørene. Varmt- og kaldtvannsrøret er vanligvis 16 cm fra hverandre. Du kan regulere denne avstanden hvis nødvendig med de S-formede rørstykkene.

 4. S-formede rørstykker

  Skru de S-formede rørstykkene inn på de gjengede endene til vanntilførselsrørene, og skyv pynterosettene over dem. Da kan du montere dusjkranen på de S-formede rørstykkene med koplingsmutterne og tetningsskivene. Ikke glem å surre litt teflontape rundt skruegjengene (i den samme retningen som mutteren når den strammes).

 5. Skru til kranen uten å lage riper

  Bruk en skrunøkkel til å stramme festemutterne til kranen. Legg et tøystykke over krommet på mutterne for å unngå å skade dem. En teflonskjøt skal aldri åpnes siden dette kan få den til å lekke. Åpne hovedstoppekranen, og se om det er lekkasje noe sted.

 6. Badekarkraner

  Badekarkraner har vanligvis en tilkopling til der det kan koples til en hånddusj. Disse kranene har en kontrollknapp som brukes til å velge retning på vannstrømmen – via dusjen eller ned i badekaret. Posisjonen til dusjhodet kan justeres på en dusjstang.

 7. Termostatkran

  Disse blandebatteriene kan forhåndsinnstilles til å holde en konstant temperatur, slik at de er ideelle til både dusj og badekar. De er vanligvis utstyrt med en sikkerhetssperre for å hindre at at det velges en vanntemperatur på over 38 °C. Det finnes også modeller med økonomiinnstilling som reduserer strømningsmengden med 50 %.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Skifte ut en dusjkran

3.5
3.5 of 5

305 totalt

 • 5
  126
 • 4
  64
 • 3
  27
 • 2
  18
 • 1
  70