Montere persienner

76% of 100%

Hvis du har vindusrammer i standardstørrelse, kan du sannsynligvis finne persienner som passer nøyaktig. Eller du kan spørre leverandøren av vinduskarmene om de har matchende produkter. Hvis ikke, er det enkelt å tilpasse rullegardinene til ønsket størrelse. Velg gardiner som er litt lengre og bredere enn de innvendige målene på vinduskarmen. Gardiner fås i forskjellige materialer som vinyl, aluminium, tre og tekstiler.

Fokuspunkter
Følg alltid instruksjonene som kommer med gardinene!

 1. Fordeler med persienner

  Slike persienner gir utmerket isolasjon. Om vinteren strømmer det varm luft inn i rommet, slik at de konkave sidene av lamellene skal vende innover. Men om sommeren ledes den varme luften opp, slik at de konkave sidene av lamellene skal vende utover. Disse persiennene kan heves og justeres ved hjelp av mekanismen i toppskinnen.

 2. Forskjellige monteringssystemer

  Persienner leveres med forskjellige slags monteringsbraketter. For eksempel kan huset til persiennen sikres med firkantbraketter med en låseplate eller med vinkelbraketter med en dreibar låsespak for å holde toppskinnen på plass.

 3. Velge riktig sted

  Du kan montere persiennene på forskjellige måter avhengig av den tilgjengelige plassen og hva du selv liker:
  1. Fest dem til vinduskarmen (ikke anbefalt med plast- eller aluminiumskarmer fordi hullene ikke kan repareres senere)
  2. Fest dem til veggen over vinduskarmen
  3. Fest dem i taket

 4. Feste monteringsbraketter

  Finn posisjonen til den første braketten, og merk av posisjonene til de hullene som skal bores. Hvis du skal montere persiennen på vinduskarmen, skal du først bore hullene med et tynt trebor (2,5 mm). Eller hvis du skal montere persiennen på veggen, kan du bruke et 6 mm murbor og veggplugger. Skru deretter braketten på plass, og stram festeskruene delvis. Bruk en trelist og et vater, plasser monteringsskinnen horisontalt, og merk av posisjonen til den andre braketten. Hvis du må montere en tredje brakett, må du passe på at den går klar av stigebåndet eller tapen.

 5. Mål den innvendige bredden

  Når monteringbrakettene er på plass, kan du måle den innvendige bredden på persiennen mellom brakettene. Sett av denne bredden på persiennens topp- og bunnskinne. Når du skal måle, må du også regne med ekstra bredde for endelokkene på skinnene.

 6. Skjær toppskinnen til riktig størrelse

  Skjær topp- og bunnskinnen til riktig bredde med en baufil. Beskytt lamellene med et tøystykke eller en pappbit mens du arbeider. Sett endelokkene tilbake på plass etter saging.

 7. Skjær lamellene til riktig størrelse

  Monter persiennen midlertidig, og merk av den innvendige bredden på bunnlamellen. Pass på at persiennen er sentrert slik at du skjærer likt på venstre og høyre side. Bruk en spesiell lamellkutter eller saks for å skjære lamellene til riktig bredde. Skjær deretter de andre lamellene til riktig størrelse (du kan bruke det stykket du har skåret av bunnlamellen, som mal for de andre lamellene). Deretter kan du henge persiennen på plass og låse den i brakettene.

 8. Juster høyden

  Hvis persiennen er for lang, blir det en stor haug med ubrukte lameller i bunnen. Du kan unngå dette ved å fjerne de unødvendige lamellene. Fjern plastendelokkene fra bunnskinnen, og løsne snoren i bunnen. Fjern bunnskinnen, og ta de unødvendige lamellene ut av stigebåndet eller tapen. Deretter kan du montere bunnskinnen igjen og tre båndet tilbake på plass. Sett endelokkene tilbake på skinnen, skjær stigebåndet eller tapen til riktig lengde, og bind opp endene igjen. Til slutt monteres stangen som åpner og lukker persiennen, i holderen.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Montere persienner

3.8
3.8 of 5

180 totalt

 • 5
  84
 • 4
  38
 • 3
  20
 • 2
  12
 • 1
  26