Henge opp et speil

74% of 100%

Du kan henge opp speil på badet, toalettet og på andre steder i huset – for eksempel i entréen, stuen og på soverommet. Undersøk om speilet passer til rommet og står til utsmykningen. Et speil kan få et rom til å se større ut.

Fokuspunkter
Før du borer hull i veggen, må du forsikre deg om at det ikke går noen vann-, gass- eller elektriske ledninger der du har tenkt å bore. Det finnes spesielle elektroniske detektorer for å finne den nøyaktige posisjonen til skjulte rør og kabler.

 1. Generell veiledning

  Heng opp speilet slik at midten er i øyehøyde. Dette er gjennomsnittlig 1,65 m. Eller litt lavere hvis du har små familiemedlemmer. Påse at speilet er stort nok til å gå over hodet på deg slik at høyere mennesker også kan bruke det.

 2. Et speil på badet

  Et speil er et viktig tilbehør på badet eller toalettet. Speilet bør være stort nok, montert i riktig høyde, og ideelt sett bør det også være belyst. Hvis mulig bør armaturen monteres slik at hele speilet belyses.

 3. Oppvarmede speil (valgfritt)

  Hvis du tar en dusj og ikke kan se noe i speilet etterpå, kan du overveie oppvarming av speilet. Dette monteres bak speilet og hindrer kondens.

 4. Kontroller alt sammen om igjen før du begynner å bore

  Hvis du må bore i fliser på badet eller toalettet, skal du merke av hullets plassering på et stykke maskeringstape. Dette vil bidra til å hindre at boret glir unna. Bruk et vater, eller følg fugene mellom flisene. Se etter om det andre hullet er på linje med det første. Bor sakte uten å bruke slagfunksjonen. Påse at hullet er dypt nok slik at pluggen går helt inn i veggen, bak flisen. Dette hindrer at flisen sprekker når du strammer skruen. Prøv så langt det er mulig å montere alle artiklene i flukt siden dette gir det mest ryddige utseendet.

 5. Hva slags veggplugger skal du bruke?

  Til en mur- eller betongvegg kan du bruke 6 mm veggplugger av universaltypen og et bor med samme diameter. Bruk et murbor til murstein eller betong.

 6. TIP

  Se også artikkelen ‘Trinnvist arbeid med veggplugger‘.

 7. Montere speilet

  Lette baderomsspeil kan ganske enkelt monteres med speilklips, dekorative holdere eller en aluminiumsprofil. Ikke bruk silikontetningsmiddel – dette kan inneholde syre og angripe speilbelegget.

 8. TIP

  Med riktig belysning kan du fremheve speilet eller belyse det på en diskré måte. Du trenger en veggkontakt i nærheten av speilet.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Henge opp et speil

3.7
3.7 of 5

320 totalt

 • 5
  156
 • 4
  53
 • 3
  22
 • 2
  24
 • 1
  65