Henge opp et bilde

78% of 100%

Bestem først hvor du skal henge opp bildet. Det er flere ting å ta hensyn til, f.eks. størrelsen, høyden i rommet, sikten mot bildet og belysningen.

 1. Valg av format

  Heng midten på bildet i øyehøyde. Gjennomsnittlig er dette 1,65 m. I et lite rom kan et stort maleri få rommet til å virke større. Hvis du henger opp flere mindre malerier over hverandre, skaper dette en følelse av høyde.

 2. Først må du måle opp og finne ut hvor alle maleriene skal henge

  Prøv så langt det er mulig å henge alle maleriene i flukt siden dette gir det mest ryddige inntrykket. Når du har funnet det rette stedet, skal du holde maleriet mot veggen og velge nøyaktig plassering. Små bilder kan henges opp med en enkelt skrue, mens det er best å bruke to skruer for større malerier. Merk av posisjonen til det første hullet, og bruk vateret for å plassere det andre hullet. Se deretter en gang til om det andre hullet er på linje med det første.

 3. TIP

  Følg linjene på den veggen der du skal henge opp et maleri. Det er best å henge et bredt maleri på en bred vegg og et høyt maleri på en høy vegg. Det er best å henge store malerier på et stort veggområde og mindre malerier på et mindre område. Tenk på området omkring når du skal kjøpe maleriet.
 4. Hva slags veggplugger skal du bruke?

  Til en mur- eller betongvegg kan du bruke 6 mm veggplugger av universaltypen og et bor med samme diameter. Bruk et murbor til murstein eller betong.

 5. Belysning (valgfritt)

  Med riktig belysning kan du fremheve maleriet eller belyse det på en diskré måte. Du trenger en veggkontakt rett i nærheten, eller du kan bruke et justerbart spotlight som er montert i taket.

 6. Skinnesystem

  Det er enkelt å henge opp et system for skinnemontering. Disse systemene er ideelle for å henge opp malerier og andre dekorasjoner. Monter skinnen øverst på veggen med skruer og festeklips. Da kan du henge opp maleriene dine eller andre kunstverk i ønsket høyde, og du kan lett endre posisjonen på dem når du måtte ønske.

 7. Montere et skinnesystem

  Monter festeklipsene på veggen med en avstand på 40 cm ved hjelp av veggplugger og skruer. Klikk så profilen på plass i klipsene. Ståltrådene som maleriene henger i, glir inn på skinnen, som avsluttes pent med endelokk. Du kan justere høyden på krokene som maleriene henger på.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Henge opp et bilde

3.9
3.9 of 5

1151 totalt

 • 5
  579
 • 4
  243
 • 3
  99
 • 2
  79
 • 1
  151