Bygge en terrasse

68% of 100%

Et tregulv eller en treterrasse blir ikke så varm eller kald som en tilsvarende i stein. Den er komfortabel og har et pent utseende. En ulempe er at tre kan bli glatt når det er vått på grunn av alger, men dette er lett å bli kvitt med miljøvennlig algefjerner. Denne artikkelen viser deg hvordan du trinn for trinn går frem for å bygge et tregulv eller en treterrasse.

 1. Velge riktig plassering

  En terrasse er ofte en forlengelse huset. Så når du skal bestemme deg for plassering, skal du tenke på retningen på huset og hvordan vinden pleier å blåse, hvor solen befinner seg og når på dagen terrassen vil ligge i solen. Bestem størrelsen på terrassen, hvis nødvendig sammen med en plan for utforming av hagen.

 2. Forberedelser hvis du skal bruke komposittplanker

  Fjern et jordlag, og jevn ut bakken. Det er svært viktig at dette gjøres nøye. Avstanden mellom støttebjelkene og belegningssteinene som de skal hvile på, skal maksimalt være 40 cm (senteravstand). Bank belegningssteinene på plass, og kontroller at de ligger horisontalt.

 3. Påse at bakken er rett

  Støttebjelkene må hvile på en hard overflate. Du kan få til dette ved å bruke belegningsstein, et betongfundament eller et grusunderlag. Husk at bakken under alltid må være stabil og rett.
  Hvis bakken består av jord eller sand, kan du dekke steinene med en markplate.

 4. La det være avstand til veggen

  Plasser støttebjelkene på bakken med endene på linje. Pass på å ha en avstand på 3 cm fra veggen av hensyn til ekspansjon fra sol eller regn. Det kan være nødvendig å plassere en ekstra støttebjelke under skjøtene mellom endene på 2 planker for å sikre stabiliteten.

 5. Bruke beslag

  Begynn med å legge ut den første planken, og fest den med et endebeslag til støttebjelken. Merk: Ikke skru rett inn i støttebjelken, men unngå sprekkdannelse ved å forbore hullene. Monter et beslag i åpningen i den andre enden av planken, og etter at hullene er forboret, kan du skru beslaget på plass. Bruk skruer i rustfritt stål for å unngå at de ruster. Det er forskjellige typer beslag, se A, B og C, men festemetoden er den samme – skyv dem inn i åpningen og skru dem på plass på støttebjelkene.

 6. Monter den neste planken

  Skyv den neste planken opp til beslaget, som også fungerer som avstandsholder mellom plankene. Husk å bruke den samme avstanden på 1 cm i den neste raden med planker.

 7. Uregelmessig mønster

  Når du har festet plankene, kan du avslutte de synlige endene på plankene med endedekslene hvis det er ønskelig. Det er bedre å monter plankene i et uregelmessig mønster enn med alle skjøtene på linje, for dette gir større stabilitet.

 8. TIP

  Hvis plankene må sages i riktig lengde, må du påse at du kan sage den påkrevde tykkelsen, og at du bruker riktig sagblad til materialet. Hvis du trenger mer informasjon om hvilken elektrisk sag som er riktig å bruke til hver jobb, se verktoybruk.

 9. Legge svillene i sand

  Bruk planker med et tverrsnitt på 2,5 x 14,5 cm. Disse fås i ulike lengder og kan legges rett på bakken. Avstanden mellom svillene skal ikke være mer enn 70 cm. Påse at svillene er i vater. Kontroller med vater og en støtteplanke hvis nødvendig. Bruk en ugressmatte, eller strø grus mellom svillene for å bidra til å hindre fremvekst av ugress.

 10. Skru plankene fast

  Skru plankene fast til svillene med skruer av rustfritt stål. Forbor hullene først slik at skruene kan strammes fullt ut, og du unngår sprekkdannelser. Plankene må kunne ekspandere og trekke seg sammen uten problemer, så la det være en avstand på minst 1 cm mellom tilstøtende planker. Det samme gjelder endene på plankene. Skru en planke fast vertikalt til endene på terrasseplankene for å få en pen avslutning.

 11. TIP

  Du må kanskje sage plankene i riktig lengde slik at endene ligger midt på svillene. Du kan også legge en gjenværende svillebit under det stedet der de 2 endene møtes.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Bygge en terrasse

3.4
3.4 of 5

167 totalt

 • 5
  68
 • 4
  31
 • 3
  12
 • 2
  14
 • 1
  42