Beskjære roser

80% of 100%

Roser blomstrer når det er fint vær, og buskene ser fantastiske ut i hagen. For å kunne nyte de vakre blomstene år etter år, er det viktig å beskjære rosebusken.

Rosene blir vakrest hvis du beskjærer rosebusken i mars. Det kan også være lurt å beskjære den lett i løpet av sommeren for å få et virkelig fantastisk utseende.

 1. Hvilket utstyr trenger du for å beskjære roser?

  Rosebusker har tynn til middels tykk stilk. Derfor er en beskjæringssaks med papegøyenebb og en beskjæringssag det beste utstyret når du skal beskjære rosebusken din.
 2. Hva bør du tenke på når du skal beskjære roser?

  Vanligvis kan rosebusker beskjæres slik at de har mellom tre og fem hovedstilker. Det gjør at nye stilker kan vokse, og busken ser ryddig og frisk ut. De røde punktene på stilkene kalles øyne. Det er der de nye skuddene vokser. Du må alltid beskjære over et øye eller et skudd som vender utover på busken. På den måten sikrer du at nye stilker vokser i riktig retning. Da blir innsiden av busken åpen slik at sollyset kommer bedre til.

 3. Hvordan bør du beskjære rosebuskene dine?

  Trinn 1: Døde stilker
  Begynn med å fjerne døde stilker. Døde stilker er mørkere, hardere og mer rynkete enn de yngre og grønnere stilkene. Døde stilker bør fjernes helt.

  Trinn 2: Kryssende stilker
  Beskjær en av de to stilkene som krysser for å unngå at de gnisser mot hverandre og blir skadet.

  Trinn 3: Andre stilker
  Beskjær de gamle stilkene, som er litt brunere og mer rynkete enn sunne stilker, som ofte er tykkere og vanligvis grønne. Når du har gjort dette, blir det enkelt å skille mellom tynne, kraftløse stilker og friske og sunne stilker. Du bør beskjære disse også slik at de sunne stilkene får bedre plass og for å forhindre at kraftløse stilker tar fuktigheten fra de sunne stilkene.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Beskjære roser

4
4 of 5

105 totalt

 • 5
  64
 • 4
  16
 • 3
  3
 • 2
  5
 • 1
  17