Beskjæring klatreplanter

52% of 100%
Klatreplanter danner fine naturlige skiller i hagen, men før du vet ordet av det kan de spre seg i alle retninger. Når du skal beskjære klatreplanter, må du skille mellom klatreplanter som blomstrer, for eksempel leddved, og klatreplanter med blader, som eføy.
 1. Når bør du beskjære klatreplanter?

  Det er viktig å vite om blomstrende klatreplanter blomstrer om våren eller sommeren. Hvis de blomstrer om våren, dannes knoppene tidligere. Slike klatreplanter bør beskjæres etter at de har blomstret. Hvis klatreplanten blomstrer om sommeren, dannes knoppene om våren. Slike klatreplanter kan beskjæres når vinteren er over.

  Klatreplanter med blader, som eføy, kan beskjæres gjennom hele sesongen for å oppnå tette greiner. Gamle blader kan fjernes om vinteren. Hele stilker som vokser i feil retning kan fjernes fra klatreplanter som feller bladene.

 2. Hvilket utstyr trenger du for å beskjære en klatreplante?

  Det lønner seg alltid å bruke riktig utstyr når du skal beskjære klatreplanter. Du trenger ofte bare en beskjæringssaks til tynne greiner. For hardere og tykkere greiner kan du velge en greinsaks eller til og med en beskjæringssag. Hvis du skal beskjære en overgrodd klatreplante, kan det være praktisk med en hekksaks.
 3. Hvordan beskjærer du en klatreplante?

  Blomstrende klatreplanter og klatreplanter med blader vokser bedre og ser penere ut når du fjerner gamle greiner. Pass på at du ikke gjør sideskuddene for korte fra der de skyter ut av hovedskuddet. Det kan hende du må fjerne flere skudd for å kunne beskjære en overgrodd klatreplante.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Beskjæring klatreplanter

2.6
2.6 of 5

67 totalt

 • 5
  16
 • 4
  10
 • 3
  6
 • 2
  8
 • 1
  21