Beskjære hortensia

54% of 100%

Hortensia er en hardfør busk som krever lite vedlikehold. Den blomstrer i seks måneder, og den kan også brukes som hekk. Når du skal beskjære hortensia, er det viktig å vite at de kan deles inn i to grupper: De som blomstrer fra gamle knopper, og de som blomstrer fra nye knopper.

Du har sikkert allerede gjettet det – førstnevnte blomstrer på knopper som kom i fjor. Disse hortensiaene kan beskjæres før vinteren (etter blomstringen) eller etter vinteren (før mars). De blomstrer lite hvis du beskjærer dem om våren.

Hortensia som blomstrer fra nye knopper, gjør det på greiner som vokser om våren og som fortsetter å vokse etter beskjæring. Slike hortensiaer kan beskjæres tidlig om våren.

 1. Hvilket utstyr trenger du for å beskjære hortensia?

  Det er ganske enkelt å beskjære hortensia. Du kan bruke beskjæringssaks med papegøyenebb til å beskjære hortensiaens blomster og greiner.
 2. Hvordan bør du beskjære hortensia?

  Hortensia som blomstrer fra gamle knopper, beskjæres ved å fjerne døde hoder like over det øverste paret av tykke og sunne knopper. Hortensia som blomstrer fra gamle knopper, må få ekstra beskyttelse mot nattefrost for å sikre at de nye blomstrene ikke fryser. Dette gjør du ved å dekke til busken med et teppe eller bobleplast. Fjern teppet eller bobleplasten når frostperioden er over.

  Du trenger ikke å fjerne døde hoder fra hortensia om høsten dersom busken blomstrer fra nye knopper. De nye blomstene kommer fra den samme greinen under de døde hodene, som beskytter de nye blomstrene mot frost. De døde blomstene kan fjernes tidlig om våren for å gjøre plass til de nye blomstene.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Beskjære hortensia

2.7
2.7 of 5

301 totalt

 • 5
  69
 • 4
  52
 • 3
  29
 • 2
  27
 • 1
  124