Beskjære frukttrær

62% of 100%
Frukttrær kan deles inn i to hovedgrupper: Eplefrukttrær og steinfrukttrær. Finn ut hvilken tretype du har i hagen. Typene må beskjæres til ulike tider for å sikre god avling.
 1. Når bør du beskjære frukttrær?

  Eplefrukttrær (1) inkluderer epletrær og pæretrær. Disse bør beskjæres mellom tidlig i januar og tidlig i mars. Hvis de beskjæres tidligere, kan trærne få sykdommer som kan skade stammen og greinene. Eplefrukttrær må alltid beskjæres når det er tørt i været. Du må aldri beskjære dem når det er mye frost.

  Steinfrukttrær (2) inkluderer kirsebærtrær, plommetrær, ferskentrær og aprikostrær. Det er smart å ikke beskjære steinfrukttrær om vinteren, siden de kan bli infisert av mugg. Steinfrukttrær bør beskjæres etter blomstringen i april/mai eller etter innhøsting i august/september.

 2. Hvilket utstyr trenger du for å beskjære frukttrær?

  Vanligvis er beskjæringssaks, beskjæringssag og greinsaks de beste verktøyene når du skal beskjære frukttrær. Bruk beskjæringssaks til tynnere greiner, en beskjæringssag til tykkere greiner og greinsaks på greinene som er vanskelige å nå.
 3. Hvordan bør du beskjære frukttrær?

  Beskjær gamle greiner og greiner som gir lite frukt. Disse bør beskjæres slik at de er ca. 10 cm fra stammen. Hvis en grein deler seg i to, må du fjerne en av greinene. Da får du optimal sevjetilførsel til frukten. Greiner som vokser nedover eller innover, kan fjernes. Klipp greinene ved stammen for å unngå at det kommer nye skudd.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Beskjære frukttrær

3.1
3.1 of 5

190 totalt

 • 5
  59
 • 4
  38
 • 3
  19
 • 2
  18
 • 1
  56