Beskjære bartrær

54% of 100%

Bartrær er eviggrønne og er perfekte som hekk. Istedenfor regelmessige blader, som de fleste andre planter, har bartrær skjell-liknende blader eller nåler. Bartrær med nåler inkluderer gran og furu. Bartrær med skall-liknende blader brukes oftest i hekker. Med disse enkle instruksjonene forklarer vi hvordan du bør beskjære en bartrehekk.

Den beste tiden for beskjæring av bartrær er i slutten av mai eller tidlig i juni. Du kan beskjære dem igjen i august slik at de er fine gjennom vinteren også. Du må ikke beskjære dem i september, siden bartrær lett kan bli skadet av frost.

 1. Hvilket utstyr trenger du for å beskjære bartrær?

  En elektrisk hekksaks er det beste verktøyet når du skal beskjære en bartrehekk. Du kan også bruke en beskjæringssag på tykkere greiner.

 2. Hvordan bør du beskjære bartrær?

  Bartrær bør beskjæres slik at de alltid har grønne greiner. Gamle greiner produserer ikke skudd. Unge skudd bør ikke beskjæres med mer enn ca. 10 cm. Bartrehekken bør være bredere i bunnen slik at sollyset treffer så mye som mulig av den. Da vil bartrehekken få optimale vekstforhold. Hvis du har et frittstående bartre, bør du regelmessig beskjære noen tykkere greiner dypere inne i hekken. Ved å beskjære kun over en grein som peker innover, vil greinene vokse innover, noe som forhindrer at bartreet henger ned.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Beskjære bartrær

2.7
2.7 of 5

44 totalt

 • 5
  10
 • 4
  6
 • 3
  6
 • 2
  5
 • 1
  17