Slik lager du en benk og et sjakkbord

94% of 100%
Paller gir hagen din et helt nytt utseende, og du trenger ikke bruke mye tid eller penger. Med en benk av paller på hjul ser hagen din både robust og stødig ut. Det tilhørende sjakkbordet blir kilde til mange timers underholdning.
 1. Trinn 1: Paller er ubehandlet og inneholder mange fliser. Derfor lønner det seg å slipe alle paller for å gjøre dem glatte og motvirke flis.
 2. Trinn 2 (benk og bord): Plasser to paller opp-ned på hverandre for benkens sete, og to paller til bordet. Fest pallene til hverandre med skruer for å unngå at de sklir. Fest skruene på 4 x 50 mm med et trådløst bor ved siden av de ni blokkene.
 3. Trinn 3 (benk): Sag av de mellomste sprossene under den bakre planken. Dette skaper en fordypning der ryggstøtten skal festes.
 4. Trinn 4 (benk): Den siste løse pallen fungerer som en ryggstøtte til benken. Sag av den bakre rekken med blokker og de to øvre plankene (bruk hammer og meisel om nødvendig). Merk: La de vertikale plankene være intakte. Sag dem til en lengde på 16,5 cm.
 5. Trinn 5 (benk): Sett ryggstøtten inn i fordypningen til setet så den sitter vinklet mot benken. Bruk 5 x 70 mm skruer til å skru fast ryggstøtten.
 6. Trinn 6 (bord): Sag sprossene til riktig lengde slik at de fyller opp de øvre sprekkene i pallbordet, og fest dem med spiker og/eller trelim. Slik blir du kvitt sprekkene i toppen av bordet.
 7. Trinn 7 (bord): Bruk en slipemaskin til å slipe pallbordets toppside.
 8. Trinn 8 (bord): Påfør et lag med hvit maling. Du kan male hele bordet eller bare toppflaten.
 9. TIP

  Du kan også påføre et lag maling, lakk eller beis på benken, alt etter hva du foretrekker.
 10. Trinn 9 (bord): Bruk linjalen til å tegne et sjakkbrett på bordets toppside med blyant. Mal så over linjene med en pensel. Siden du allerede har påført et lag med hvit maling, trenger du bare male de svarte kvadratene (8x8 cm).
 11. Trinn 10 (benk og bord): Skru fire dreibare hjul inn i de ytterste fire blokkene på undersiden av benken og bordet. Bruk 6 x 50 mm skruer til dette.
 12. TIP

  Dekorer pallbenken din med puter. Dette gjør benken behagelig å sitte på og gir den et flott utseende.
 13. Trinn 11 (bord): Bruk stikksagen til å kutte skiver på 24 x 2 cm fra trestammen. Mal halvparten hvit og den andre halvparten svart.
 14. Trinn 12 (bord): Plasser brikkene på bordet. Kos deg!

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Slik lager du en benk og et sjakkbord

4.7
4.7 of 5

20 totalt

 • 5
  15
 • 4
  4
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0