Slik lager du en badekarhylle i tre

100% of 100%
Det er tid for et avslappende øyeblikk helt for deg selv. Du tar deg et bad, tar deg noe å drikke og finner frem en bok. Men hvor setter du alt dette? Du trenger en badekarhylle! Du trenger aldri å balansere vinglasset på kanten av badekaret igjen.
 1. Trinn 1: Mål bredden på badekaret fra ytterkant til ytterkant. Mål opp samme avstand på planken, merk av med en blyant der det skal sages, og bruk sirkelsagen til å skjære, slik at du ender opp med to planker.
 2. TIP

  Mål alltid fra plankens to ender, slik at du sager mot midten. Dette gjør at hvert trestykke bare har ett sagkutt.
 3. Trinn 2: Sag det mindre stykket i tre deler på 40 cm.
 4. Trinn 3: Mål bredden på badekaret fra innerkant til innerkant. Legg de to plankene på gulvet og merk av avstanden med en blyant på begge to.
 5. Trinn 4: Plasser et av de mindre trestykkene langs hver av blyantlinjene på undersiden av plankene, og skru dem på plass. De mindre stykkene vil hvile mot kanten av badekaret, slik at hyllen ikke kan skli av. Skru de to andre mindre trestykkene omtrentlig like langt fra hverandre til venstre og høyre for midten av plankene. Disse to mindre trestykkene gjør hyllen mer robust.
 6. Trinn 5: Bor et hull i frontplanken med 22 mm flatfresebor. Deretter sager du i linje fra siden mot dette hullet. Sag først mot venstre side av hullet, deretter mot høyre side.
 7. Trinn 6: Bruk et telys til å tegne rundt med blyant på planken. Du kan selv velge hvor du gjør dette. Bruk flatfreseboret for å hule ut. Ikke gå for dypt. Det skal ikke bli et hull. Puss rundt åpningen med multiverktøyet slik at det blir rundt og glatt.
 8. Trinn 7: Puss hele stykket med multiverktøyet.
 9. Trinn 8: Mal med et gjennomsiktig lag som er egnet for fuktige rom.
 10. Trinn 9: Ta deg et bad, tenn et lys og ta deg noe å drikke ... og slapp helt av.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Slik lager du en badekarhylle i tre

5
5 of 5

5 totalt

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0