Slik bygger du et insekthotell

84% of 100%
Hjelp naturen ved å bygge et insekthotell i hagen din. Om våren og sommeren er insekthotellet et sted for forplantning, og i de kalde, regnfylte månedene gir det ly til overvintrende bier, humler, marihøner og sommerfugler. Insekthoteller er nå på trenden. Og du kan bygge et selv ved å følge et par raske trinn.
 1. Trinn 1: Bruk sagen til å kutte to planker på 70 cm (sidene), én planke på 23,2 cm, én planke på 25 cm og fire planker på 20 cm.
 2. Trinn 2: Tilt stikksagen og kutt de utstående sidene på toppen diagonalt i en vinkel på 45 grader. Her kommer taket til å være.
 3. Trinn 3: Bruk slipemaskinen til å slipe ned de sagde kantene.
 4. Trinn 4: Skru fast de fire plankene mellom insekthotellets to sider. Bruk et tynt bor til å bore hullene for å unngå at treverket splintrer. Start nederst for å forsikre deg at det er i vater, og husk alltid på 20 cm avstand mellom plankene. La omtrent 10 cm gjenstå øverst.
 5. Trinn 5: Skru så de to halvdelene av taket diagonalt sammen i 90 graders vinkel, og fest dem med skruer i toppen.
 6. TIP

  Ikke mal eller lakker insekthotellet ditt. Lukten virker avskrekkende på insekter.
 7. Trinn 6: Skru en skrue fast i veggen eller i et gjerde og heng så insekthotellet på skruen.
 8. Trinn 7: Nå har tiden kommet for å fylle insekthotellet ditt. Bruk stikksagen til å kutte bambuspinnene i biter, og fyll en del av insekthotellet med dem. Rett dem inn foran for å få best mulig sikt.
 9. Trinn 8: Kutt trestammene med stikksagen. Så borer du flere dype hull i trestammene med diverse (drill)bor. Hullene skal helst være mellom 2 mm og 9 mm store. Fyll de andre delene med bark, trespon, treull og kongler. Insektene kommer til å takke deg.

Kapasitet

Ranger denne trinnvise instruksjonen.

Slik bygger du et insekthotell

4.2
4.2 of 5

18 totalt

 • 5
  12
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  3