SKIL trykkstyring: mindre trykk, bedre sliping

Hender det at du drikker fersk juice om morgenen? Når du trykker appelsinen ned i juicepresseren, har du også tendens til å trykke hardt, fordi du innbiller deg at du vil få ut mer juice raskere? Det er faktisk helt motsatt. Når du trykker så hardt på appelsinen, jobber motoren langsommere, og den virker ikke som den skal. Hva har dette med sliping å gjøre?

Vel, vi gjør det samme når vi sliper. Vi tror at hvis vi trykker hardere, fjerner slipemaskinen mer materiale.

Her er det også motsatt. Motoren i slipemaskinen blokkeres og den får ikke gjort jobben lenger. Dessuten blir du sliten, og du verker i hender og håndledd.

Det er derfor SKIL har innført trykkstyring på slipemaskinene sine. Det er et svært enkelt prinsipp. Slipemaskinen vår har 4 LED: to grønne, étt oransje og ett rødt. Disse reagerer på trykket på slipemaskinen. Så lenge du holder deg i den »grønne sonen«, virker slipemaskinen som den skal og du får best sliperesultat. Hvis det oransje LED lyser, trykker du for hardt. Og hvis det røde LED lyser, må du virkelig lette trykke og la verktøyet gjøre jobben sin. Hvorfor skal du tross alt slite ut deg selv hvis verktøyet kan gjøre jobben for deg?